ua en ru

Контактна група сьогодні в Мінську обговорить місцеві вибори на Донбасі

Контактна група сьогодні в Мінську обговорить місцеві вибори на Донбасі Фото: місце зустрічі контактної групи в Мінську

У Мінську можуть почати підготовку закону про вибори на Донбасі

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі у форматі Україна - Росія - ОСБЄ за участю представників самопроголошених республік" сьогодні, 6 жовтня, в Мінську обговорить питання проведення місцевих виборів на Донбасі.

У Мінську пройде засідання контактної групи та її підгруп. Переговори підгруп повинні початися близько 13:15, після чого буде засідання контактної групи.

Як повідомив раніше заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв, в рамках засідання тристоронньої контактної групи буде напрацьовано закон про місцеві вибори на Донбасі. Єлісєєв уточнив, що напрацьований в майбутньому законопроект про місцеві вибори має надавати можливості участі у виборах тимчасово переміщеним особам, доступ всім українським засобам масової інформації, забезпечити проведення агітації кандидатів та участі всіх українських політичних сил у виборах.

У той же час, в самопроголошеної "Донецької народній республіці" (ДНР) повідомили, що контактна група також обговорить закон про амністію і особливий статус Донбасу. Крім того, мова буде йти про відновлення стратегічно важливих залізничних перегонів, електропостачанні на лінії фронту і розмінування водоводу в Ясинуватському районі.

Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 2 жовтня, в Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки". За підсумками переговорів Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що для проведення виборів на окупованих територіях Донбасу необхідно прийняти окремий закон.

Крім того, повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін Путін дасть доручення обговорити питання виборів на Донбасі з представниками ДНР/ЛНР.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко очікує, що сьогодні бойовики можуть оголосити про скасування псевдовиборів на Донбасі, які заплановані на 18 жовтня і 1 листопада.