ua en ru

Контактна група: підгрупа з безпеки зустрінеться 19 травня в Україні, - ОБСЄ

Контактна група: підгрупа з безпеки зустрінеться 19 травня в Україні, - ОБСЄ Фото: Олександр Хуг

ОБСЄ буде координувати робочу групу з безпеки на Донбасі

Наступне засідання робочої підгрупи з безпеки тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі пройде 19 травня в Україні. Про це в ході брифінгу заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кілька годин тому я повернувся з Мінська разом з головним спостерігачем послом паном Апаканом. Ми відвідали засідання тристоронньої контактної групи для того, щоб бути присутнім на початку роботи робочих підгруп. Головний спостерігач підкреслив, що СММ буде представлена в ролі координатора робочої групи з безпеки", - розповів Хуг.

За його словами, робоча група з безпеки прийшла до угоди, що їх головний пріоритет - досягнення угод двох планів: план, з ініціативи СММ, за деескалації та роззброєння в Широкіно і біля нього і план, з ініціативи спільної тристоронньої контактної групи, щодо відведення зброї калібром понад 100 мм і танки.

"Крім того, ми домовилися моніторити і підтверджувати дотримання обома сторонами мінських домовленостей. Всі члени групи погодились, що наступне засідання відбудеться 19 травня де-небудь в Україні", - заявив Хуг.

Нагадаємо, на Донбасі розпочала роботу міжнародна група верифікаторів.