ua en ru

Контактна група домовилася про повне перемир'я на Донбасі з 23 грудня

Контактна група домовилася про повне перемир'я на Донбасі з 23 грудня Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

У Мінську досягнуті домовленості про беззастережний режим тиші

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про введення беззастережного режиму тиші у зоні АТО з 00:00 23 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повний і беззастережний режим тиші, починаючи з 00:00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в мирі зустріти Різдво Христове та Новий рік", - повідомила Оліфер.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы.Сегодняшняя встреча была последней в этом году. Главным ит...

Опубликовано Даркой Олифер 22 декабря 2015 г.

Крім того, Оліфер підвела підсумки роботи контактної групи в 2015 році. У числі досягнень вона називає звільнення з полону бовиков понад півсотні українських громадян, а також відновлення ліній електропередач, систем водо - та газопостачання, залізничного сполучення у низці населених пунктах Донбасу.

Нагадаємо, штаб АТО передав місії ОБСЄ дані щодо захоплення бойовиками Комінтернового.