ua en ru

Конкурсна комісія визначиться з кандидатурою антикорупційного прокурора до кінця листопада, - Мін'юст

Конкурсна комісія визначиться з кандидатурою антикорупційного прокурора до кінця листопада, - Мін'юст Фото: Наталія Севостьянова

Конкурсна комісія повинна почати роботу з понеділка

Конкурсна комісія визначиться з кандидатурою антикорупційного прокурора до кінця листопада. Про це сьогодні, 19 вересня, в ході прес-конференції повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законодавство передбачає, що антикорупційний прокурор не може бути призначений, він повинен бути обраний незалежною комісією. Склад комісії передбачає, що чотирьох осіб призначає генеральний прокурор, а сімох обирає Верховна рада України і тільки минулого тижня, у четвер, Верховна Рада обрала цих сімох членів конкурсної комісії... Сподіваємося, що і вчора нас поінформував заступник генерального прокурора, що з понеділка комісія почне працювати вже і збирати пакети документів тих, хто хоче стати антикорупційним прокурором, визначить критерії до даним особам і сподіваємося, що, напевно, до кінця листопада, і Президент встановив дуже жорсткий період вчора для того, щоб були проведені вибори, був визначений цей прокурор і до кінця року НАБ разом з Антикорупційної прокуратурою почали роботу", - розповіла Севостьянова.

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв повідомив, що генеральний прокурор Віктор Шокін делегував корупціонерів до складу комісії по проведенню конкурсу на заміщення адміністративних посад в Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі.