ua en ru

Конгресмени закликали Обаму поквапитися з поставками зброї Україні

Конгресмени закликали Обаму поквапитися з поставками зброї Україні

Ряд членів палати представників конгресу США, в тому числі спікер Джон Бэйнер, закликали Президента Барака Обаму поквапитися з ухваленням поставок зброї Україні. Про це йдеться в листі законодавців, яке було опубліковано 5 березня, передає Reuters.

Лист, зокрема, підписали вісім республіканців і три демократа.

"Ми закликаємо вас оперативно схвалити додаткові заходи підтримки зусиль України щодо захисту своєї суверенної території, в тому числі шляхом передачі української армії летальних, оборонних систем озброєнь", - наголошується у зверненні.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив 4 березня, що позиція адміністрації не змінилася. "Президент мав можливість поговорити з колегами з Франції, Німеччини, Італії, Великобританії та Ради Європи вчора, і всі вони висловили підтримку подальших зусиль у напрямку вирішення цього питання шляхом переговорів", - сказав він.

За словами Ернеста, Обама "усвідомлює, що постачання додаткового військового обладнання в цій ситуації, швидше за все, буде сприяти посиленню кровопролиття".

Відзначимо, напередодні конгресмен-республіканець Кріс Сміт заявив, що Обама фактично ввів ембарго на постачання зброї в Україну.

Раніше позаштатний радник Президента України Михайло Саакашвілі заявляв, що рішення про надання Україні американського зброї готове на 99%.