ua en ru

За компаніями, які банкрутують "Укрбурштин", стоять ті, хто "дахує" незаконний видобуток бурштину, - Мінекології

За компаніями, які банкрутують "Укрбурштин", стоять ті, хто "дахує" незаконний видобуток бурштину, - Мінекології Фото (АСН): Світлана Коломієць

Ситуація навколо держпідприємства "УкрБурштин" зависла

За компаніями, які банкрутують "УкрБурштин", стоять, схоже, ті ж люди, які "дахують" незаконний видобуток бурштину в Україні. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць.

За словами Коломієць, дані особи зацікавлені в тому, щоб збанкрутити держпідприємство, у якого велика кількість ліцензій.

Як додала заступник глави Мінекології, в "Українських поліметалів" зараз дуже адекватне керівництво - з бізнесу. "Вони розібралися і зрозуміли, що для "УкрБурштину" борг у розмірі 7 млн ​​грн - це не борг, і почали витягувати компанію із процедури банкрутства", - сказала Коломієць.

Це, з її слів, не сподобалося тим, хто планував збанкрутувати компанію і вигадав передати борги на офшорку. "Але питання про переуступлення прав вимог суд взагалі не розглядав. Засідання суду перенесено на 7 жовтня. І, очевидно, там теж розглядатися це питання не буде", - зазначила заступник міністра.

За словами Коломієць, зараз ситуація навколо "УкрБурштину" зависла. "Але, наскільки мені відомо, у ДАК "Українські поліметали" досить сильна правова позиція, і є підстави вважати, що вони виведуть "УкрБурштин" зі стану банкрутства", - додала вона.

При цьому Коломієць зізналася, що чула дуже багато різних теорій щодо того, хто "дахує" незаконний видобуток. "Високі міліцейські чини - лише одна з них. Але, думаю, ні в кого немає фактичних доказів", - уточнила заступник глави Мінекології.

"Ми регулярно отримуємо від МВС листи про те, що проведена робота з припинення незаконного видобутку бурштину, про факти затримання, відкриття кримінальних проваджень, передачу справ до суду. Але це поодинокі випадки, порівняно з тим, що там відбувається", - констатувала Коломієць.

Нагадаємо, раніше у Рівному "мінували" суд, де розглядалася справа про банкрутство "УкрБурштину".