ua en ru

Компанія Google змінить назву

Компанія Google змінить назву Фото: засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж

Буде створена нова холдингова компанія Alphabet Inc

Американська корпорація Google планує змінити організаційну структуру, створивши нову холдингову компанію Alphabet Inc., яка об'єднає пошуковик Google разом з YouTube і Android. Про це в блозі компанії заявили засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж.

"Ми робили багато речей, які спочатку здавалися божевільними. Наша компанія працює добре і сьогодні, але ми думаємо, що можемо зробити її ще краще і підзвітною", - йдеться в повідомленні, після якого акції Google підскочили на 5%.

Ларрі Пейдж залишить посаду виконавчого директора Google і очолить Alphabet, Сергій Брін стане президентом цієї компанії. Новим главою Google призначений старший віце-президент Сундар Пичаи, до цього відповідав за Chrome і операційну систему Android.

Google буде найбільшим сегментом (крім власне пошуковика це реклама, карти, додатки, YouTube і Android). Менш пов'язані бізнеси Calico (дослідження в області старіння і довголіття), Nest (самонавчальні термостати), Fiber (високошвидкісний доступ в інтернет), інвестиційні підрозділи Google Ventures і Google Capital будуть управлятися незалежно від основного бізнесу.

Нагадаємо, компанія Google відкинула вимогу французького регулятора CNIL поширити на весь світ рішення Європейського суду в Люксембурзі, що підтвердив право громадян "бути забутими".