ua en ru

Комітет рекомендує Раді розглянути скасування депутатської недоторканності

Комітет рекомендує Раді розглянути скасування депутатської недоторканності Фото: Руслан Князевич

Законопроект буде винесений на обговорення Ради 16 липня

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді розглянути законопроект № 1776 "Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)". Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету, передає прес-служба БПП.

"Сьогодні на засідання Комітету з питань правової політики і правосуддя, депутати прийняли рішення рекомендувати Раді розглянути 16 липня зміни до Конституції про скасування недоторканності нардепів і обмеження недоторканності суддів", - йдеться в повідомленні.

Голова правового комітету Руслан Князевич нагадав, що Конституційний суд визнав законопроект про внесення змін в Основний закон таким, що відповідає Конституції, разом з тим він висловив ряд застережень у своїх висновках.

"Поправки можна подавати лише до тих положень, щодо яких Конституційним судом були висловлені застереження", - сказав Князевич.

Зокрема, Комітет з питань правової політики прийняв рішення до 10 липня приймати поправки, до 15 липня - працювати над документом в Комітеті, а 16 липня - винести законопроект про внесення змін до Конституції на розгляд парламенту.

Нагадаємо, 5 лютого народні депутати підтримали законопроект № 1776 "Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)" для направлення на висновок Конституційного суду України.

19 червня Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційними зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів і суддів.