ua en ru

Комітет рекомендував Раді прийняти законопроект про електронне декларування

Комітет рекомендував Раді прийняти законопроект про електронне декларування Фото: Єгор Соболєв

Порядок декларування буде затверджений Національним агентством з питань запобігання корупції

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту прийняти в першому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" (про роботу електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) Відповідне рішення комітет прийняв сьогодні на своєму засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ставлю цю пропозицію на голосування - рекомендувати Верховній Раді прийняти закон в першому читанні і в цілому, і визнати його таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства", - заявив голова комітету Єгор Соболєв.

"У нас була вже професійна дискусія про цьому законі. Він фактично повертає законодавство до того, яким воно було до ганебно прийняття бюджету наосліп, і він повертає вимогу, щоб чиновники робили електронне декларування", - зазначив Соболєв.

Голова комітету уточнив, що порядок декларування буде затверджений Національним агентством з питань запобігання корупції.

Нагадаємо, народні депутати України не підтримали включення до порядку денного сесії Верховної Ради законопроект щодо електронного декларування.