ua en ru

Комітет Ради відправив на доопрацювання законопроект щодо фінансування партій

Комітет Ради відправив на доопрацювання законопроект щодо фінансування партій Фото: будівля Верховної Ради

Нардепи знайшли в законопроекті корупційні ризики

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції відправив на доопрацювання законопроект № 2563 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно фінансування діяльності політичних партій". Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому законопроекті, який був поданий до ВР, зареєстрований, знайдено чотири корупційних ризику, які підтверджені рішенням секретаріату комітету, а ці корупційні ризики були виявлені в ході громадської антикорупційної експертизи, яку проводить вже не один рік центр політичних студій та аналітики, а так само проект рішення комітету підтриманий представництвом міжнародної організації "Transparency International", які так само просять відправити цей законопроект на доопрацювання", - розповів голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва та імплементації антикорупційного законодавства антикорупційного комітету Сергій Лещенко.

Нагадаємо, раніше даний законопроект був визначений Кабінетом міністрів одним з пріоритетних питань у порядку денному асоціації Україна-ЄС.