ua en ru

Комітет Ради відмовився розглядати закони про незаконне збагачення

Комітет Ради відмовився розглядати закони про незаконне збагачення Фото: Андрій Кожем'якін (УНІАН)

Документи не включили у порядок денний засідання комітету

Комітет Верховної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності не включив до порядку денного комітету розгляд законопроектів про встановлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Про це під час засідання у середу повідомив голова комітету Андрій Кожем‘якін, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, не всі з семи поданих законопроектів мають висновки Головного науково-експертного управління Верховної ради.

"Хто за те, щоб зняти ці законопроекти з порядку денного? Дякую. Рішення прийнято - проекти зняті", - повідомив Кожем'якін.

Нагадаємо, у порядку денному комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на середу, 13 березня, значився розгляд законопроектів про встановлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Як писало РБК-Україна раніше, заступник голови фракції "БПП" Олексій Гончаренко заявив, що внесений президентом законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення буде розглянуто в першу чергу відразу після завершення розгляду "мовного закону".

Додамо, глава держави Петро Порошенко закликав парламент проголосувати новий закон про відповідальність за незаконне збагачення після прийняття "мовного закону".

Так, 26 лютого Конституційний суд України на своєму закритому засіданні прийняв рішення про неконституційність статті про незаконне збагачення. У середу, 27 лютого, суд оприлюднив це рішення на своєму сайті.