ua en ru

Комісія запропонувала Порошенко надати українське громадянство одному французові і чотирьом грузинам

Комісія з питань громадянства при Президентові України внесла пропозицію Президенту Петру Порошенку про надання громадянства п'яти іноземцям, які претендують на посади в українських органах влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Удар".

"Комісія з питань громадянства при Президентові рекомендує надати українське громадянство ще п'яти особам, які претендують на посади в органах державної влади", - заявив член комісії, нардеп від "Удару" Валерій Пацкан.

Зокрема, комісія пропонує надати громадянство України уродженцю Франції Мішелю Терещенку, який буде працювати в сфері АПК, і чотирьом уродженцями Грузії - Гії Гецадзе, Джамбулі Эбанонідзе, Георгію Циклаурі, Хатії Шелії, які претендують на посади в органах юстиції.

Нагадаємо, влада України стала активно залучати до роботи в керівному складі органів влади іноземців. Так, членами Кабміну були призначені американка Наталія Енн Яресько (глава Мінфіну України), литовець Айварас Абрамавичус (глава Мінекономіки України) і грузин Олександр Квіташвілі (глава МОЗ).

На думку Порошенка, це допоможе Україні провести реформи і перемогти корупцію.