ua en ru

Коломойський: я цивілізаційно не можу бути підлеглим у Порошенка

Коломойський: я цивілізаційно не можу бути підлеглим у Порошенка Фото: Ігор Коломойський

Екс-губернатор розповів про первинний конфлікт

Український бізнесмен, екс-голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський заявив, що цивілізаційно не може бути підлеглим у Президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ігор Коломойський: про Порошенка, сусідів за списком Forbes, МАУ і "Укрнафту"".

"Це спочатку був конфлікт, в цьому. Коли він став Президентом, а я вже був начальником Дніпропетровської ОДА - уже в цьому полягав якийсь конфлікт. Я не можу сказати, що це два ведмеді в одній барлозі, бо я ж не в Адміністрації Президента був. Але я намагався завжди бути коректним і культурним", - зазначив Коломойський.

За його словами, особисті стосунки з Порошенком завжди були прекрасними. "Я, до речі, досить добре до нього ставлюся, з великою часткою симпатії, але саме - по-людськи", - уточнив екс-губернатор.

При цьому Коломойський зізнався, що планував піти зі своєї посади. "Я розумів, що треба йти. Хотів це зробити ще в жовтні, але був час ще неспокійний", - зазначив він.

"Ми намітили якісь параметри. Ось, наприклад, я йду у відставку, але я б хотів дотримати якісь правила пристойності. Наприклад, Корбан і Філатов (були заступниками у Коломойського-губернатора, - ред.). У той час Наливайченко (глава СБУ на той момент, - ред.) сказав, що вони там кримінальники. Що ми організована злочинна група під дахом обладміністрації. Я за себе не боюся, але у мене є підлеглі люди. Як кажуть: "Ми відповідальні за тих, кого приручаємо"", - розповів Коломойський.

Нагадаємо, акціонери "Укрнафти", як повідомив Коломойський, подали позов до лондонського арбітражу проти України.