ua en ru

Коломойський отримає контроль над 3 млрд грн кредиторської заборгованості "Аеросвіту"

Коломойський отримає контроль над 3 млрд грн кредиторської заборгованості "Аеросвіту" Фото: Ігор Коломойський

Бізнесмен Ігор Коломойський отримає контроль над сумою у розмірі близько 3 млрд грн кредиторської заборгованості авіакомпанії "Аеросвіт" на підставі постанови Господарського суду Київської області від 15 травня. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Аеросвіт": шанси на повернення 8,4 млрд грн боргу мінімальні".

Зазначається, що підставою для такого рішення суду є виплата Коломойським в якості поручителя кредитів "Аеросвіту" Приватбанку", а також не повернення фінансової допомоги, яку Коломойський надав авіакомпанії в 2012 р.

"У сукупності боргів назбиралося на суму приблизно 8,4 млрд грн. Найбільше вимог виявилося у Ігоря Коломойського, а також у чотирьох компаній Graynel Management INK, "Альбіон", Casburt Traders & Investors Limited і BBAM Aircraft holdings 118", -пише автор статті.

Компанія Graynel Management INK на підставі рішення того ж суду від 22 квітня також отримала право витребувати з авіакомпанії 1,27 млрд грн. Суд прийняв це рішення на підставі договорів уступки права вимоги від 26 липня 2013 р. між Graynel Management INK і компаніями Pennylane Comercio Internacionais LDA і Goiania Comercio E Servicos Internacionais LDA. "Аеросвіт" заборгував двом останнім компаніям цю суму на підставі лізингових договорів.

"Також за допомогою договору поступки отримала контроль над кредиторською заборгованістю на суму 1,2 млрд грн компанія "Альбіон". Вона уклала угоду з "Укртатнафтою", яка в свій час поставила паливо авіаперевізнику, але не отримала в обмін кошти за поставлений товар. Госпсуд Київської області підтвердив права "Альбіона" 15 травня поточного року", - повідомляється в статті

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура через суд вимагає від "Аеросвіту" повернути державі орендовану землю.