ua en ru

Кількість проданих легкових автомобілів в Україні за місяць зросла майже на 55%

Кількість проданих легкових автомобілів в Україні за місяць зросла майже на 55% Фото: На тлі спадів на 70-80% на початку року - це фактично нічого

Зниження темпів продажів, порівняно з червнем 2014 року, склало 9,8%

Згідно з даними консалтингової компанії AUTO-Consulting, кількість проданих легкових автомобілів в Україні в липні 2015 року, порівняно з червнем збільшилася майже на 55%. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Очікування дефолту пожвавило ринок продажів легкових автомобілів".

Зокрема, за даними компанії, в липні поточного року в Україні було продано 5210 нових легкових автомобілів, що на 54,3% більше, ніж у попередньому місяці.

Подібні показники дає і Асоціація автовиробників України "Укравтопром". За її даними, в липні було продано 5344 нових легковиків, що на 58,5%, ніж у червні.

Директор AUTO-Consulting Олег Омельницький зазначив, що липневе зростання продажів нових автомобілів, у порівнянні з попереднім місяцем, що є рекордним зростанням продажів в цьому році.

При цьому, за даними AUTO-Consulting, зниження темпів продажів, порівняно з червнем 2014 року, склало 9,8%.

"На тлі спадів на 70-80% на початку року - це фактично нічого", - сказано в повідомленні AUTO-Consulting.

За даними "Укравтопрому", падіння продажів, порівняно з минулим роком, склало 21,3%. Але і це трохи: падіння продажів у квітні 2015 р. до квітня 2014 р. склало 60,6%, а в січні - 78,1%.

Нагадаємо, за даними "Укравтопрому", первинний ринок вживаного автотранспорту в червні виріс на 13%.