ua en ru

Кількість жертв російського військового в Вірменії зросло до 7 осіб

Кількість жертв російського військового в Вірменії зросло до 7 осіб

Кількість жертв російського військовослужбовця у Вірменії Валерія Пермякова зросло до 7 чоловік. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я Вірменії.

Лікарі боролися за життя дитини, яка єдина вижила у трагедії в Гюмрі, протягом тижня, після колото-різаних ран в області грудей він переніс дві операції, зокрема - 19 січня йому проведений перитонеальний діаліз, Ниркова недостатність, яку на початкових етапах вдалося зупинити, з 18 січня загострилася викликавши ланцюгову реакцію у вигляді накопичення в організмі рідини і шлаків. У дитини розвинувся набряк легенів, дихальна недостатність.

Нагадаємо, російський військовослужбовець Валерій Пермяков 13 січня зізнався у вбивстві вірменської родини у місті Гюмрі. Шестеро людей були розстріляні в ніч на 12 січня. Єдиним вижив тоді став піврічна дитина, який отримав важкі поранення.

Пермяков є військовослужбовцем 102-ї російської військової бази у Вірменії.

15 січня в Гюмрі відбулися масові маніфестації, які переросли у заворушення та зіткнення з поліцією. Тоді на вулиці міста вийшли тисячі людей, які вимагали видати російського солдата. Під час протесту відбулися сутички між поліцією і демонстрантами - 12 людей постраждало, серед них були журналісти і поліцейські.