ua en ru

Кольченко засуджений до 10 років російської колонії

Кольченко засуджений до 10 років російської колонії Фото: Олег Сенцов і Олександр Кольченко

Кримський активіст буде відбувати покарання в колонії суворого режиму

Український анархіст Олександр Кольченко визнаний винним в участі терористичному співтоваристві і засуджений до 10 років російської колонії. Відповідне рішення сьогодні було оголошено в Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (Росія), передає "Медиазона".

"Олександр Кольченко також визнаний винним. За участь в терористичному співтоваристві він засуджений до шести років, за теракт - до восьми, всього анархіст отримав 10 років у колонії суворого режиму", - зазначає видання.

Нагадаємо, прокурор просив суд засудити Сенцова до 23 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Кольченко - до 12 років. Державний обвинувач просив суд врахувати, що Сенцов і Кольченко визнані осудними і повністю усвідомлювали свої дії.

У своєму останньому слові на попередньому засіданні суду Олег Сенцов назвав процес в Ростові-на-Дону "судом окупантів", який "не може бути справедливим визначенням".

На тому ж засіданні Олександр Кольченко не визнав себе винним у тероризмі. "Вважаю цю справу сфабрикованою і політично мотивованим", - заявив анархіст і додав, що просити про що-небудь суд він не має наміру.

Нагадаємо, Олега Сенцова і Олександра Кольченко заарештували в травні 2014 р. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач.

Нагадаємо, Олег Сенцов засуджений до 20 років російської колонії.