ua en ru

Клюєв заявив, що не збирається ховатися від слідства

Клюєв заявив, що не збирається ховатися від слідства Фото: Сергій Клюєв

Клюєв спростував висунуті йому звинувачення

Народний депутат Сергій Клюєв спростував висунуті йому Генеральною прокуратурою України обвинувачення. Про це нардеп заявив кореспонденту РБК-Україна в кулуарах Верховної Ради.

"Я спростовую всі висунуті на мою адресу звинувачення і заявляю про свою невинність у цій справі і за цими статтями. Звинувачення Генпрокуратури не мають під собою ніякої доказової бази, і немає ніякого складу злочину. Цим звинуваченням я ніякого іншого пояснення, крім як політична мотивація знайти не можу", - заявив він

"Відсутність складу злочину в моїх діях і діях мого брата Андрія підтверджується результатами незалежного розслідування, проведеного американською компанією Freeh Group, заснованою колишнім директором ФБР - Луїсом Фрі, у складі колишніх спеціальних агентів ФБР під керівництвом пана Фрі. Крім того, ті основи, на яких базується дана кримінальна справа, були визнані незалежним австрійським судом як допущення, що не достатньо для пред'явлення звинувачення", - підкреслив Клюєв.

Нардеп також зазначив, що всі, хто хотів, покинули країну ще в лютому минулого року, а він весь цей час знаходиться в Україні. "А в день, коли генпрокурор заявив, що правоохоронні органи не знають, де я зараз перебуваю, я знаходився на своєму робочому місці - в залі Верховної Ради. На всі звернення прокуратури я не ухилявся, не ховаюся і не збираюся ховатися від слідства, давав вичерпні свідчення стільки, скільки було потрібно слідству", - повідомив нардеп.