ua en ru

Клюєв оголошений в розшук за дорученням СБУ, - МВС

Клюєв оголошений в розшук за дорученням СБУ, - МВС Фото: Сергій Клюєв

У МВС прокоментували інформацію про розшук Клюєва

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України внесла в розшук Сергія Клюєва за дорученням СБУ. Про це на брифінгу заявив начальник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Артем Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у чергову частину МВС України надійшли матеріали щодо оголошення в розшук Клюєва Сергія Петровича. Відповідно була сформована інформаційно-статистична картка на розшук вказаної особи", - заявив Шевченко.

Відповідаючи на питання, чому у СБУ заперечують, що відомство його розшукує, Шевченко зазначив, що йому важко говорити за СБУ.

"Мені важко відповідати за СБУ. Але всі необхідні документи згідно з міжвідомчими наказами, відповідно постановами про оголошення в розшук, відповідно до подання управління СБУ ми внесли цю особу в розшуковий облік МВС", - зазначив Шевченко.

Також Шевченко зазначив, що ГПУ доручила СБУ вести слідчі дії по Клюєву.

"СБУ отримала доручення від ГПУ проводити ці слідчі дії", - підкреслив Шевченко.

Зазначимо, сьогодні, 8 червня на сайті МВС у розділі "Особи, які переховуються від органів влади", з'явилася інформація про оголошення в розшук Сергія Клюєва.

При цьому пізніше начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив, що на сайті МВС стався технічний збій, оскільки СБУ Клюєва в розшук не об'являла. "Головним слідчим управлінням СБУ в даний час не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С. П., тому і не оголошувався його розшук слідчими СБ України. Мабуть, технічна помилка має місце на сайті МВС", - повідомив він.

Адвокати депутата Клюєва в свою чергу заявили, що він нікуди не втік, а на допит не з'явився через хворобу. "У четвер він повинен був прийти на допит в Генпрокуратуру, де планували оголосити йому підозру. Після чого Клюєву повинні були обрати запобіжний захід. Планувався заставу, тому що він підозрюється не в насильницькому злочині, і кодекс дозволяє. Оскільки Клюєв так і не з'явився, слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке повинно було організувати подальший процес. Але в понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їх клієнт не втік, а був на лікарняному - і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу, що охопила депутата у четвер ", - написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат України від БПП Сергій Лещенко.

При цьому координатор прес-центру антитерористичної операції в Краматорську Олександр Бригинець заявив, що Клюєв може перебувати в окупованому бойовиками Донецьку.

Нагадаємо, раніше в міліції повідомили, що Сергій Клюєв не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України. При цьому його адвокат заявив, що Сергій Клюєв не отримував повістку з'явитися протягом трьох днів, а також повідомлення про підозру.