ua en ru

Клімкін: для проведення прозорих виборів на Донбасі потрібно відновити українське телемовлення

Клімкін: для проведення прозорих виборів на Донбасі потрібно відновити українське телемовлення Міністр закордонних справ Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав необхідною умовою прозорих виборів на Донбасі відновлення на цих територіях українського теле - і радіомовлення. Про це він заявив 19 березня в ході зустрічі з представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович, передає прес-служба Мзс.

"Необхідною умовою проведення демократичних і прозорих місцевих виборів на Донбасі є повне відновлення на цій території українського телебачення і радіомовлення", - повідомив Він.

Сторони детально зупинилися на можливості залучення потенціалу інститутів ОБСЄ, в тому числі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, до врегулювання ситуації в Україні, забезпечення прав журналістів і свободи ЗМІ, зокрема, на території Криму та окремих районах Донецької і Луганської областей, які перебувають під контролем бойовиків.

В ході зустрічі була висловлена стурбованість у зв'язку з використанням Росією ЗМІ і пропаганди як зброї агресії проти України, а також переслідуванням незалежних журналістів в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, в середині березня в ЛНР відключили 23 українських телеканалу і російський канал "Дождь".