ua en ru

Клімкін пройшов люстраційну перевірку

Клімкін пройшов люстраційну перевірку Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пройшов люстраційну перевірку. Про це йдеться в документі, розміщеному на офіційному сайті Верховної Ради України.

Так, в документі сказано, що Апарат Верховної Ради провів перевірку достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених законом України "Про очищення влади", до Павлу Клімкіну, який займає посаду міністра закордонних справ України.

"За результатами перевірки встановлено, що до Клімкіну П. А. не застосовуються заборони, визначені частиною 3 та 4 статті 1 закону України "Про очищення влади", - йдеться в документі, який оприлюднений на порталі Ради.

Нагадаємо, раніше люстраційні перевірку пройшли міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, міністр економічного розвитку і торгівлі України Абромавічус, міністр оборони Степан Полторак, міністр Кабміну Ганна Онищенко, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва, міністр внутрішній справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та ряд інших чиновників.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк також пройшов люстраціну перевірку.

В Україні 16 жовтня 2014 р., набув чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади"(про люстрацію).