ua en ru

Клімкін: в ООН є чітка проукраїнська коаліція

Клімкін: в ООН є чітка проукраїнська коаліція Фото: Павло Клімкін

Україні допомагали і будуть допомагати

На Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН) було продемонстровано наявність чіткої підтримки України з боку всього світу. Про це глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі телеканалу "Інтер" в неділю ввечері.

"В ООН є дуже чітка проукраїнська коаліція, яка розуміє, що Україна бореться за цінності саме тут, в Європі. Навіть в масштабах ООН всім не байдуже те, що відбувається в Україні. Нам допомагали і будуть допомагати", - сказав він.

Глава МЗС України зазначив, що світові лідери зійшлися на думці, що "ситуація в Україні - це питання цінностей, а в Сирії - це питання врегулювання ситуації на близькому сході. Ці питання ніколи не будуть зважати.

"Інший аспект, що в обох питаннях Росія фактично підтримує тероризм і про це всі говорять. Кого Росія бомбардує? Це помірна опозиція, яка бореться за зміни в Сирії. Зараз російські війська перебувають на Донбасі і в Сирії. Де вони будуть завтра - це нікому невідомо. Це питання довіри, це питання довіри до Росії, якого немає", - підкреслю він.

Нагадаємо, Клімкін сподівається на надання Україні безвізового режиму з ЄС до 2016 року.