ua en ru

Кліматологи оголосили про прихід до Києва "бабиного літа"

Кліматологи оголосили про прихід до Києва "бабиного літа" Фото: бабине літо (РБК-Україна)

Опалювальний сезон у Києві відкладається на другу половину жовтня через "бабине літо"

Максимальна температура повітря в столиці у неділю, 7 жовтня, досягла майже +20 градусів, а середня добова перевищила +13 градусів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії.

"Це значить, що до Києва завітало бабине літо", - зазначається в повідомленні.

В обсерваторії також відзначили, що, зважаючи на прогнози Укргідрометцентру, "бабине літо" протримається не менше тижня, тому опалювальний сезон у столиці розпочнеться у другій половині жовтня.

Нагадаємо, що за даними Центральної геофізичної обсерваторії, метеорологічна осінь розпочалась у Києві лише 23 вересня. Таким чином метеорологічне літо у Києві, яке розпочалось 29 квітня завершилось 22-го вересня і загалом тривало 147 днів. Кліматологи обсерваторії визначили, що воно було на 28 днів більшим за норму.

Відзначимо, що за даними Укргідрометцентру, у вівторок, 9 жовтня, в Україні буде тепла і сонячна погода. Вдень 9 і 10 жовтня по всій території прогнозують до +15...+21 градусів. У Києві 9 і 10 жовтня також буде сонячна погода без опадів. Вдень температура повітря прогріється до +17...+19 градусів.