ua en ru

Кличко доручив прибрати все сміття в Києві до Великодня

Районні керівники, підрозділи з благоустрою повинні подбати, щоб дороги, тротуари, двори і сквери столиці були прибраними і чистими до Великодня. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції столичних районів та вулиць за участю голів райдержадміністрацій Києва, повідомили у прес-службі градоначальника.

Спершу Кличко побував на Повітрофлотському мосту, поблизу якого виникло стихійне звалище. "Ця територія знаходиться в оренді приватного підприємства, яке взяло на себе відповідні зобов'язання. Або вони будуть наводити порядок, або ми будемо переглядати наші домовленості. Це стосується всіх подібних об'єктів!" - наголосив мер Києва.

За словами Кличка, київські вулиці - це не місце для смітників. "Сьогодні у столиці розпочинається двомісячник з благоустрою. Перше, що ми повинні зробити, - це очистити місто від звалищ і завалів, прибрати узбіччя доріг", - зазначив він.

При цьому мер додав, що кожен балансоутримувач повинен нести відповідальність за належний стан території незалежно від того, це ЖЕК, або приватний власник.

"Ми бачили багато пляшок, склянок, сміття у МАФів. Це залишки продуктів, які купують у цих кіосках. Якщо документи на даний МАФ в порядку, він розміщений законно, то вся прилегла територія повинна бути чистою, повинна прибиратися", - зазначив Кличко під час інспекції на вулиці Курбаса.

Зрештою мер поставив завдання головам районів. "Ваше завдання - зібрати всіх власників (кіосків, автостоянок, магазинів, - ред.), дати їм завдання, щоб прилеглі території були прибрані в короткий час. До Великодня Київ має блищати", - підсумував Кличко.

Зазначимо, що православний Великдень цього року відзначається 12 квітня, католицький - тижнем раніше.

Нагадаємо, раніше, у жовтні 2014 р. Кличко закликав голів РДА зайнятися вивезенням сміття та прибиранням територій. "Якщо ви не можете змусити відповідальних за це осіб взяти мітлу і прибрати, то залишається одне - брати мітлу і прибирати самим", - сказав Кличко.