ua en ru

Кім Чен Ин звільнив свою сестру зі служби особистої безпеки

Кім Чен Ин звільнив свою сестру зі служби особистої безпеки Фото (KCNA/EPA): Кім Чен Ин (праворуч) і Кім Е Чжон (ліворуч)

Про звільнення молодшої родички лідера Північної Кореї пише британська The Telegraph

Сестру лідера Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ина звільнено з його служби особистої безпеки після серії невдач. Про це пише британське видання The Telegraph.

Як зазначається, молодша сестра північнокорейського лідера Кім Е Чжон торік стала головним радником Кім Чен Ина.

Раніше, у 2013 р., Кім Е Чжон було призначено главою служби протоколу Трудової партії Кореї. Одним з основних її завдань було забезпечення безпеки глави Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ина.

За даними видання, лідер Північної Кореї звільнив молодшу сестру через низку невдач. Найбільш серйозним огріхом став інцидент під час відвідування Кім Чен Ином молодіжного фестивалю, коли натовп прорвався до глави КНДР, оскільки охорона не встигла виставити оточення.

Другою такою невдачею Кім Е Чжон стало відвідування лідером Північної Кореї колгоспу, де один з музикантів, котрий зустрічав його, так перехвилювався, що ледь не вдарив Кім Чен Ина гітарою.

Зазначимо, востаннє ЗМІ згадували про Кім Е Чжон в березні поточного року. Тоді повідомлялося, що Кім Чен Ина під час поїздок стала супроводжувати його сестра. Крім того, ім'я сестри Кім Чен Ина було згадано у пресі КНДР вперше, і це вказувало на "підвищення її статусу" в ієрархії країни.

Раніше стало відомо, що Кім Е Чжон за наказом свого брата відповідає за скарбницю режиму замість їхнього дядька, страченого у грудні 2013 р. Глава країни поставив сестру на чолі 54-го відділу Трудової партії КНДР, діяльність якого раніше контролював Чан Сон Тхек.

Нагадаємо, наприкінці серпня Кім Чен Ин звільнив низку високопосадовців після конфлікту з Південною Кореєю.