ua en ru

Кіхтенко відповів на звинувачення Авакова

Кіхтенко відповів на звинувачення Авакова Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко відповів на звинувачення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в колабораціонізмі. Свій коментар Кіхтенко озвучив в ефірі каналу "112 Україна".

"Якщо на сьогоднішній день ми відмовилися від тієї території, яка нам не підконтрольна, то так, це звинувачення має якийсь сенс. Якщо це наша територія, якщо там проживають громадяни України та якщо вони мають якесь відношення до держави, то нам потрібно зробити так, щоб ці люди мали гарантовану заробітну плату, соціальні виплати, могли жити, виховувати дітей, давати їм освіту і т. д.", - сказав Кіхтенко.

Він також підкреслив, що у своєму інтерв'ю, після якого Аваков вирішив ініціювати відставку донецького губернатора, не пропонував фінансувати підприємства, які не перереєстровані в Україні.

"Мова йшла про тих підприємствах, які зареєстровані на території України, сплачують податки в казну України", - підкреслив він.

Нагадаємо, Аваков заявив, що має намір ініціювати відставку Кіхтенко з-за його заяв в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

Пізніше міністр молоді та спорту Ігор Жданов підтримав ініціативу про відставку Авакова Кіхтенко.

У Раді також вирішили ініціювати збір підписів за відставку Кіхтенко.