ua en ru

Київрада виділить на збереження довкілля додатково 61 млн грн

Київрада виділить на збереження довкілля додатково 61 млн грн Фото: у Києві проведуть роботи з озеленення

Штраф близько 300 грн за вирубку дерева треба збільшити в кілька разів

Комісія Київської міської ради з питань екологічної політики затвердила фінансування природоохоронних заходів у Києві на 2015 рік. Про це повідомили у прес-службі Київради.

"На ці цілі в бюджеті міста вишукано додаткові 61 млн гривень", - повідомив перший заступник голови екологічної комісії Київради Костянтин Бричук (фракція "УДАР-Солідарність").

За словами депутата, будуть профінансовані як роботи з озеленення, розпочаті торік, так і нові заходи по збереженню та охороні природного середовища міста. Так, з нових статей видатків - понад 5,4 млн грн передбачено на заходи щодо раціонального використання водних ресурсів (очищення водойм і річок міста, серед них озера Сонячне, Тельбін, Вербне; модернізація очисних споруд полігону відходів №5 у Підгірцях).

Майже 32 млн грн планується використовувати для озеленення міста, в тому числі - для ремонту 42 парків і скверів Києва. Понад 7 млн ​​грн планується направити на утримання і розвиток столичного зоопарку. Ще 350 тис. грн будуть використані на інформаційно-освітні заходи з екологічної та природоохоронної тематики.

Крім того, на засіданні екологічної комісії депутати підтримали кілька рішень щодо створення нових скверів: на вул. Давидова, 6 у Дніпровському районі; просп. Маяковського, 4, вул. Кіото, 3-5, Драйзера, 34 у Деснянському; вул. Борщагівській, 141 у Солом'янському районі.

"З ініціативи керівництва міста комісія також звернулася до Верховної Ради з вимогою підвищити штрафні санкції за незаконне знесення та вирубку дерев у місті. Сьогоднішній штраф в розмірі близько 300 грн за знищення дорослого дерева є мізерним і вимагає збільшення мінімум у кілька разів", - резюмував Бричук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві з'являться ще два сквери на лівому березі: на вул. Кіото, 3-5 площею 0,4035 га та вул. Теодора Драйзера, 34 площею 0,3 га у Деснянському районі.

Згідно з бюджетом Києва на 2015 р., 60 млн грн буде направлено на природоохоронні заходи - охорону та раціональне використання природних ресурсів, ліквідацію забруднення навколишнього природного середовища, збереження природно-заповідного фонду. А також майже 1 млн грн на протизсувні роботи в Голосіївському районі.