ua en ru

Київрада планує прибрати з будівель "серпи та молоти" та зображення Леніна

Київрада планує прибрати з будівель "серпи та молоти" та зображення Леніна Фото: SergeyUA

Держcимволіка на столичних будівлях з'явиться до наступної весни

Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків підтримала проект рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях і спорудах, що належать комунальній власності територіальної громади міста Києва, державною символікою України. Про це повідомили у прес-службі Київради.

"До комуністичної символіки відносяться будь-які зображення головної державної емблеми колишнього Радянського Союзу "Серп і молот" і будь-які зображення "вождя комунізму" Володимира Леніна", - йдеться в повідомленні.

Проект рішення передбачає, що до 28 червня поточного року департаментом комунальної власності буде складено перелік будівель і споруд комунальної власності, на яких розміщено комуністичну символіку. Також департамент складе графік її демонтажу.

До 24 серпня 2015 р. балансоутримувачами таких будівель і споруд будуть виконані заходи з демонтажу комуністичної символіки, а після того, до 31 березня 2016 року, - замість неї встановлять державну символіку України.

"На найближчому пленарному засіданні Київради депутати обговорять і складуть повний перелік того, що відноситься до комуністичної символіки. Після цього список буде узгоджений з представниками громади, щоб уникнути непорозумінь", - зазначив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Олександр Вовченко.

Як додали в Київраді, у бюджеті міста на 2016 р. буде передбачено виділення коштів на фінансування заходів з реалізації рішення і "декомунізації" столичних будівель.

Нагадаємо, в міліції Донецької області запропонували використовувати пам'ятник Леніну з Артемівська на оборонних позиціях.

Раніше в Запорізькій обл. відновили пам'ятник Леніну.