ua en ru

Київрада може забрати у Кличка право самостійно призначати керівників КП

Київрада може забрати у Кличка право самостійно призначати керівників КП Мер Києва Віталій Кличко

Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків підтримала проект рішення щодо обов'язкового погодження призначення керівників комунальних підприємств столиці з профільними комісіями Київради. Про це повідомляє прес-служба депутата Київради Олександра Федоренка.

"Депутати вирішили взяти частину відповідальності за розвиток міської інфраструктури на себе: якщо раніше міський голова призначав керівників комунальних підприємств міста самостійно, то наразі пропонується депутатам-членам декількох профільних комісій перевіряти професійність, моральні якості та відповідність кандидата до запропонованої посади" - повідомив член комісії з місцевого самоврядування, депутат Київради Олександр Федоренко.

Відповідно до проекту рішення, профільні комісії Київради будуть узгоджувати не тільки призначення, але й звільнення з посад очільників КП - на основі документів (обґрунтування) та матеріалів, що стосуються підстав звільнення чи розірвання контракту.

Також, за словами депутата, члени профільних комісій Київради зможуть самі ініціювати питання звільнення з посади керівників комунальних підприємств та установ.

Відповідний проект рішення буде винесений на одне з найближчих засідань Київради.

Як зазначається, сьогодні у Києві діють близько 400-т комунальних підприємств та установ, серед яких АТ холдингова компанія "Київміськбуд", КП"Київтранспарксервіс", КП "Київблагоустрій", КП Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), КП "Телекомпанія "Київ", КП "Житло-сервіс", КП "Київський метрополітен", КП "Київпастранс".

Нагадаємо, 3 січня 2015 р. Кличко призначив Першина директором "Київтранспарксервісу".