ua en ru

У Київському метрополітені допускають подорожчання проїзду в 2017 в три рази

У Київському метрополітені допускають подорожчання проїзду в 2017 в три рази Фото: у 2017 проїзд в київському метро може подорожчати в три рази

З 2017 року метрополітен перестане платити за електроенергію за тими ж ставками, що платить населення

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" допускають подорожчання проїзду в три рази в 2017 році. Про це заявив головний економіст КП Максим Демченко, передає видання "Місто Київ".

"На сьогоднішній день говорити про підвищення тарифу на проїзд в метро не можна. Але наше підприємство знаходиться в умовах деяких законодавчих змін, пов'язаних з державним врегулюванням тарифів на електроенергію, коли Кабінет міністрів України скасував своє розпорядження, яке дозволяло використовувати енергію для підприємств міського електротранспорту за тарифами , встановлених для населення", - розповів він.

Демченко пояснив, що, починаючи з 2017 року, метрополітен перестане платити за електроенергію за тими ставками, що платить населення.


"Ми почнемо платити, як промислове підприємство. Якщо порівнювати з поточним роком, то з 2017 року ціна зросте в три рази", - підкреслив головний економіст "Київського метрополітену".

За його словами, тарифи на проїзд в метрополітені завжди були соціальними і міська влада встановлювала їх нижче обґрунтованої планки. Але в 2017 році влада повернеться до перегляду тарифів.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року на всіх станціях київського метрополітену з'явилися термінали для оплати проїзду за допомогою банківських карток.