ua en ru

Київський міськвиборчком зареєстрував три скарги від кандидатів до Київради

Київський міськвиборчком зареєстрував три скарги від кандидатів до Київради.

Київський міськвиборчком зареєстрував три скарги від кандидатів до Київради. Про це стало відомо під час безперервного засідання Київського міськвиборчкому, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, кандидат в депутати Київради округу №45 Нікульшин Дмитро Олександрович поскаржився на кандидата з цього ж округу Пишняка Вадима Петровича, звинувативши його у виборчій агітації в час коли вона вже була заборонена. Міськвиборчком вирішив направити скаргу Нікульшина в правоохоронні органи.

Крім того, на окрузі №20 Топанчук Олег Андрійович, який не знайшов свого прізвища у виборчому бюлетені. Міськвиборчком постановив відкласти розгляд цього питання, доки воно не буде вивчене юристами.

Також на окрузі №7 дві скарги Євченка Олексія Юрієвича та від Левади Сергія Яковича на кандидата, який одночасно є директором охоронної фірми "Шериф". "Протягом дня на дільницях по всьому виборчому округу знаходились сторонні люди, а саме представники ТОВ "Шериф"... Це є грубе порушення виборчого законодавства, так як озброєнні особи перебували на дільниці", - йдеться у скаргах. Міськвиборчком постановив передати розгляд даних скарг до ГУ МВС м. Києва.

Водночас голова Київського міськвиборчкому Михайло Терещенко вважає, що ці скарги жодним чином не вплинуть на результати голосування.

"Такі скарги не можуть вплинути на результати виборів, тому що вони не впливають на підсумки голосування. Це якісь стосунки між окремими людьми або між окремими фірмами, які вважають, що це є певне порушення, на їхню думку це можливо впливає на хід голосування чи на підрахунок голосів, але на справді так не є", - сказав Терещенко.