ua en ru

Кияни в середньому будуть платити за воду на 24 грн більше, - "Київводоканал"

Кияни в середньому будуть платити за воду на 24 грн більше, - "Київводоканал" Кияни будуть платити за воду на 24 грн більше

Мешканці багатоквартирних будинків столиці в середньому будуть платити за воду на 24 грн більше у зв'язку з підвищенням тарифів. Про це під час прес-конференції в Києві повідомила перший заступник генерального директора "Київводоканалу" Ганна Циганок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для жителів багатоквартирної забудови кінцевий тариф буде складатися з тарифу 8,69 грн. за куб. метр - це централізоване водопостачання та водовідведення, і 1,54 грн за метр куб за послугу виконавця. Фінальний тариф для цієї категорії споживачів буде становити 10,24 гривні", - розповіла вона.

До 1 травня цей тариф становив 7,46 грн за куб. м. води і не включав в себе оплату послуг виконавця.

З наступного місяця кожен киянин буде платити також за абонентське обслуговування, перевірку лічильників, розсилання квитанцій.

Так, за словами представника Київводоканалу, у зв'язку з підвищенням тарифу мешканці багатоквартирних будинків столиці в середньому платитимуть за водопостачання та водовідведення на 24 гривні більше.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для компанії ПАТ "Київводоканал" на 37,2% (2,78 грн/куб м) до 10,24 грн/куб м (з урахуванням ПДВ) з 1 травня 2015 р.