ua en ru

У Києві у житловому будинку стався вибух

У Києві у житловому будинку стався вибух Фото: поліція

У результаті вибуху ніхто не постраждав

Правоохоронці встановлюють причини вибуху, що стався у житловому будинку у Оболонському районі Києва. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у м. Київ.

Як зазначається, інцидент стався вчора, 10 січня 2016 року, вранці: у результаті ніхто не постраждав. На місці події поліцейські виявили і вилучили корпус піротехнічного виробу та банки з-під фарби.

"Встановлено, що двоповерховий будинок належить киянину та його дружині, яка перебуває на лікуванні в стаціонарному закладі. Правоохоронцям 75-річний власник пояснив, що близько 4-ї години почув вибух. Коли спустився на перший поверх будівлі, помітив дим у підвальному приміщенні, а також пошкоджені двері, стіни і східці. Чоловік відразу викликав аварійні служби та працівників поліції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час огляду з місця події вилучили залишки обвугленого дерев'яного ящика із залишками речовини, схожої на фарбу, та корпус піротехнічного виробу. Вилучені речі направили на експертизу.

"За попередньою інформацією вибухотехників, причиною вибуху стало загоряння дерев'яного ящика, що спричинило нагрівання банок із фарбою, які знаходились у ньому. У результаті відбулося випаровування фарби, що й призвело до вибуху", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. З'ясовуються всі обставини інциденту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі "замінували" будівлю Суворовського районного суду.