ua en ru

У Києві затримали журналіста "РИА Новости Украина" Вишинського

У Києві затримали журналіста "РИА Новости Украина" Вишинського Фото: Кирилл Вишинський (facebook.comКирилл-Вишинський)

Вишинського затримали на вулиці біля його будинка

У Києві сьогодні, 15 травня 2018 року, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали журналіста "РИА Новости Украина" Кирилла Вишинського. Про це РБК-Україна повідомили у СБУ.

Як повідомили у СБУ, журналіста затримали на вулиці біля його будинка, вдома у Вишинського тривають обшуки.

"Так, журналіста (Кирилла Вишинського, - ред.) затримано, здається за 111 статтею (держзрада, - ред.)", - повідомила у коментарі РБК-Україна речниця СБУ Олена Гітлянська.

Зазначимо, журналіст Кирилл Вишинський працює у "РИА Новости Украина", де наразі тривають обшуки.

Голова комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прокоментували обшуки у "РИА Новости Украина", зазначивши, що, якщо СБУ не має достатніх доказів, то є підстави говорити про порушення свободи слова.

"Я не працюю в СБУ, тому не можу сказати, чому обшуки саме зараз. Ймовірно, вони отримали якусь доказу базу, яка є підставою для таких обшуків. Давайте подивимося докази, якщо доказів буде не достатньо, то можемо говорити про свободу слова. Якщо доказів буде достатньо, ви знаєте, у нас дуже часто під журналістською діяльністю приховується зовсім інша діяльність, яка має на меті агентурні впливи",- заявила Сюмар у коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки в київському офісі агентства "РИА Новости Украина".

Як повідомляла прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, правоохоронці розкрили діяльність мережі підконтрольних Російській Федерації медіаструктур. Зокрема, було встановлено, що вони використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.