ua en ru

У Києві затримали "мінера" станції метро "Площа Льва Толстого"

У Києві затримали "мінера" станції метро "Площа Льва Толстого" Фото: поліція

Затриманий заявив, що це був жарт

Поліція затримала 20-річного жителя Києва за неправдиве повідомлення про мінування станції метро "Площа Льва Толстого". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції України в Києві.

"20-річний киянин подзвонив в столичну поліцію з мобільного і повідомив про замінування (станції метро "Площа Льва Толстого" - ред.). Однак після ретельного огляду вибухових пристроїв або інших небезпечних предметів правоохоронці не виявили. Під час бесіди з співробітниками поліції молодий чоловік зізнався, що дійсно "мінував" метро, але це був лише жарт", - йдеться в повідомленні.

Слідчі почали кримінальне провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Йому загрожує до шести років ув'язнення.

Нагадаємо, у вересні було встановлено, що в Києві чоловік, перебуваючи у слідчому ізоляторі, повідомив про "замінування" 5 об'єктів: дві станції метро, торговий центр, Адміністрацію Президента і Києво-Печерську лавру.