ua en ru

У Києві правоохоронці затримали помічника Мельничука

У Києві правоохоронці затримали помічника Мельничука Фото: речник МВС України Артем Шевченк

Затримання проводив оперативний підрозділ МВС

У Києві співробітники правоохоронних органів затримали помічника народного депутата України Сергія Мельничука та президента міжнародного благодійного фонду "Небесне сузір'я "Айдар" Сергія Граба. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив речник МВС України Артем Шевченко.

"Затримання проводив оперативний підрозділ МВС", - повідомив він.

За його словами, це відбулося в рамках кримінального провадження, яке розслідує Генпрокуратура, щодо Мельничука та ще п'ятьох осіб, яких звинувачують у вчиненні розбійних нападів, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом та застосуванні насильства до працівників правоохоронного органів.

"Прокуратура доручила - міліція виконала. Це в межах великого провадження по "Айдару", коли Шокін просив зняти недоторканність з Мельничука", - сказав Шевченко.

Наразі організовано доставку підозрюваного до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, адвокати колишнього командира батальйону "Айдар", народного депутата України Сергія Мельничука (депгрупа "Воля народу") подали позов до суду, у якому оскаржують дії слідчого Генеральної прокуратури України щодо завершення досудового розслідування відносно Мельничука і ще п'яти військових.