ua en ru

У Києві може з'явитися меморіальний комплекс в пам'ять загиблим на сході України, - Київрада

У Києві може з'явитися меморіальний комплекс в пам'ять загиблим на сході України, - Київрада Фото: на передовій в зоні АТО

Пропозиція надійшла від волонтерки зі Слов'янська

Постійна комісія Київської міської ради з питань культури і туризму підтримала питання про будівництво в Києві Національного меморіального комплексу в пам'ять загиблим на сході внаслідок військової агресії проти України. Про це повідомив секретар комісії, депутат Київради від фракції "Удар-Солідарність" Павло Бригинець.

"На адресу комісії надійшло звернення гр. М. Безпалої, волонтерки з м. Слов'янська із проханням посприяти у будівництві Національного меморіального комплексу в пам'ять загиблим на сході України. Члени комісії погодили зазначену пропозицію, адже герої нашого часу, безумовно, мають бути увічнені у столиці України", - зазначив Бригинець.

Депутат додав, що при обговоренні питання представник департаменту містобудування та архітектури КМДА доповів, що зараз вже створена робоча група з метою визначення місця для створення відповідного меморіального комплексу.

"Сподіваюся, всі напрацювання, пропозиції та зауваження будуть враховані, і незабаром у Києві з'явиться Меморіальний комплекс в пам'ять загиблим на сході України", - зазначив секретар профільної комісії Київради.

Нагадаємо, розміщення музею Майдана (революції гідності) планується в приміщенні Жовтневого палацу, а меморіалу Небесної Сотні - на однойменній вулиці.