ua en ru

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці Фото: міст Метро (РБК-Україна)

Рух на мосту перекрито в обох напрямках

У Києві в середу, 18 вересня, перекрили міст Метро через загрозу вибуху. Про це повідомляє РБК-Україна.

23:58 Нацполіція опублікувала відео затримання Олексія Белько, який погрожував підірвати міст Метро.

Опубліковано Iaroslav Trakalo Середа, 18 вересня 2019 р.

21:15 На мосту Метро частково відновили рух. Рух було відновлено з лівого на правий берег.

20:41 Метрополітен Києва відновив роботу на червоній гілці

20:17 Аваков у себе в Twitter опублікував фото затримання "мінера" мосту Олексія Белько.

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці

20:04 Глава МВС Арсен Аваков повідомив про те, що рух по мосту Метро буде відновлено через 2 години.

19:52 Глава Нацполиции Києва Андрій Крищенко повідомив про те, що Олексій Белько не ставив жодних вимог. На контакт він не йшов, тому було прийнято рішення про затримання. Вибухівку силовики не виявили, однак вибухотехніки продовжують оглядати міст.

За словами Крищенко, Белько може загрожувати довічне ув'язнення.

Також глава Нацполиции розповів про те, що три місяці тому у "мінера" вилучили вибухівку, тому до погроз Белько підірвати міст правоохоронці поставилися серйозно.

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці

19:50 Чоловіка затримали спецназівці, він не чинив опору.

19:36 З'явилася інформація, що правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро.

19:30 БТР став на середині мосту, звідти доносяться крики, пострілів немає. В той же час по раціях силовиків пронеслася команда "Готовність". Правоохоронці готуються до штурму.

19:25 До чоловіка під'їхали БТР і броньована машина. Імовірно, він висунув перша вимога - припинити капітуляцію на Донбасі. Також ЗМІ повідомляють про те, що Белько відкрив стрілянину по правоохоронцям, однак РБК-Україна дану інформацію не підтверджує.

На місці знаходиться мер Києва Віталій Кличко.

Фото: БТР і броньована машина

19:15 Тим часом з'явилася інформація, що Олексій Белько служив (а може і є досі) в батальйоні забезпечення Сил спеціальних операцій. Принаймні, таку інформацію поширює блогер Роман Синіцин.

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці

19:05 На мосту Метро почав працювати снайпер.

18:55 На середину мосту Метро літав квадрокоптер, який скинув чоловікові предмет, схожий на рацію. На початок мосту також заїхав БТР, на нього повісили прапор України.

У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиці

Фото: БТР з прапором

18:45 На місце спецоперації на мосту Метро приїхав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Відомо, що на місці інциденту також знаходиться керівництво столичної поліції.

18:35 З'явилося відео з поліцейського квардокоптера, який запустили під час спецоперації на мосту Метро. На відео чоловік махає українським прапором.

З'єднання явилося відео з поліцейського квадракоптеру під час операції на мосту Метро. Деталі тут: https://kyivoperativ.info/other/smotret-video-1457/

Опубліковано Київ Оперативний Середа, 18 вересня 2019 р.

18:25 Як пише видання theБабель, підірвати міст загрожує 42-річний виходець з Криму Олексій Белько. Також повідомляється, що влітку він здав поліції Києва кілограм вибухівки та кілька десятків партонов, які нібито знайшов у сейфі в селі в Чернігівській області.

18:10 В поліції Києва повідомили, що в столиці введено спеціальний оперативний план. На мосту Метро знаходяться вбрання патрульних, кінологи зі службовими собаками, спецназ і фахівці вибухотехнічної служби.

Також повідомляється, що невідомий відкрив стрілянину і продовжує загрожувати вибухом. Слідчі столичної поліції кваліфікують інцидент як підготовку до терористичного акту.

Фото: ситуація на мосту Метро

Рух на мосту було повністю перекрито в обох напрямках. За попередньою інформацією, міст було перекрито у зв'язку з повідомленням про те, що замінували червону гілку столичного метрополітену.

Чоловік погрожує підірвати міст метро в Києві. Поліція оточила об'єкт

Опубліковано Інформатор Київ Середа, 18 вересня 2019 р.

За інформацією "Київ Оперативний", на мосту зупинився автомобіль, з якого вийшов водій. З його сумки стирчить приклад, а в руці у нього "якісь кнопки". Чоловік ходить по мосту і загрожує, що все підірве.

На даний момент в районі мосту Метро працюють співробітники Національної поліції і Держслужби з надзвичайних ситуацій. Поліція оточила міст.

Відзначимо, із-за перекриття мосту в Києві утворилися численні затори, рух у місті паралізовано.У Києві перекрили міст Метро через загрозу вибуху: подробиціНагадаємо, у столиці було зупинено рух від станції метро "Дніпро" до станції "Лісова" у зв'язку з анонімним дзвінком про замінування. Червона лінія метро працює тільки від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в центрі столиці у зв'язку з прокладанням мереж водопостачання та каналізації на 2 місяці обмежили рух автотранспорту. Обмеження будуть діяти на вулиці Круглоуніверситетській з 10 вересня по 10 листопада. Після завершення робіт, до 10 листопада, проведуть роботи з відновлення покриття проїзної частини на всю ширину та довжину в межах розриття за типом існуючого, а покриття тротуарів - фігурними елементами мощення.

Крім того, з 19 вересня до Києва з боку Борисполя обмежили в'їзд вантажного транспорту у зв'язку з збільшенням кількості шкідливих речовин у повітрі. Обмеження діє щоранку з 7:00 до 10:00.