ua en ru

У Києві вночі будуть ходити маршрутки

У Києві вночі будуть ходити маршрутки Фото: у Києві вночі будуть ходити маршрутки

Маршрути з'єднають Троєщину, Виноградар, центральний вокзал, проспект Перемоги, Харківський масив

У Києві запустять нічні маршрутки, які будуть курсувати по чотирьом головним маршрутами міста. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Козловський, передають "Подробиці".

"Маршрути з'єднають Троєщину, Виноградар, центральний залізничний вокзал, проспект Перемоги, Харківський масив", - розповів Козловський.

Зазначається, що вказані маршрути запустять в пробному режимі, щоб поспостерігати їх необхоимость для пасажирів.

"Тестовий режим дозволить нам зрозуміти потребу і доцільність такого проекту, щоб в майбутньому перевести на постійну основу", - прокоментував Козловський.

Нагадаємо, в Києві з 28 листопада 2015 року подорожчав проїзд у деяких маршрутках. Як повідомили в прес-служби КП "Київпастранс", в середньому вартість проїзду зросла на 0,5-1,0 гривню.

"На сьогодні в тарифах на багатьох маршрутах режиму маршрутного таксі КП "Київпастранс" відсутня складова оновлення рухомого складу. На маршрутах за тарифами 3,00-4,00 грн. (в залежності від довжини маршруту) підприємство працює на межі рентабельності. На відміну від приватних перевізників, які підвищили ціни в березні поточного року, наше підприємство на зазначених маршрутах утримує, по суті, соціальні тарифи", - йдеться в повідомленні.

Раніше також повідомлялося, що на новорічні свята Хрещатик перекривати не будуть. У прес-службі КМДА розповіли, що обмежувати рух на центральній вулиці Києва немає необхідності, так як святкові заходи там проводитися не будуть.

"Оскільки всі локації для святкувань знаходяться в історичному центрі, частини вулиць у них можуть частково перекриватися, з-за значного скупчення автомобілів на деяких ділянках дороги може бути утруднений проїзд. У зв'язку з цим рух на вулиці Хрещатик від Інститутської до вулиці Богдана Хмельницького - буде дозволено в суботні, недільні, святкові та неробочі дні, щоб кияни могли зручно пересуватися по місту на автомобілі", - пояснила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.