ua en ru

У Києві податкова поліція викрила 19 конвертцентрів в 2015

У Києві податкова поліція викрила 19 конвертцентрів в 2015 Фото: конвертцентр

В результаті незаконної діяльності конвертаторів ймовірні втрати бюджету сягають 1,4 млрд гривень

протягом дванадцяти місяців 2015 року оперативно-слідчими підрозділами ГУ ГФС р. в Києві та ДПІ у районах ГУ ДФС р. в Києві припинено діяльність 19 конвертаційних центрів, встановлено 434 транзитно-конвертаційних підприємства, що входили до їх складу. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

За даними ГФС, загальний обсяг проконвертованих коштів склав 8,8 млрд грн. В результаті незаконної діяльності конвертаторів ймовірні втрати бюджету сягають 1,4 млрд грн.

"Під час обшуків податковою міліцією вилучено 4,7 млн грн. готівкових коштів (у еквіваленті), 515 печаток транзитно-конвертаційних підприємств, накладено арешт на грошові кошти, що знаходились на розрахункових рахунках транзитно-конвертаційних підприємств, та майно організаторів "конвертів" у розмірі 93,4 млн грн. З зловмисників стягнуто 511,8 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за вказаний період організаторам і учасникам конвертаційних центрів, ліквідованих у 2014 і 2015 роках, оголошено 21 повідомлення про підозру.

Нагадаємо, в кінці листопада співробітники СБУ припинили діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом понад 200 млн гривень в Одесі.