ua en ru

У Києві розпочалося засідання суду над російськими ГРУшниками

У Києві розпочалося засідання суду над російськими ГРУшниками Фото: Олександр Александров і Євген Єрофєєв

На суді оголошується протокол огляду історії хвороби

У Голосіївському районному суді Києва сьогодні, 25 листопада 2015 року, тривають слухання у справі офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Про це повідомляє "Медіазона".

"Засідання розпочинається в відсутність потерпілих, вони не з'явилися до суду. Суддя продовжує оголошувати матеріали справи, сьогодні він читає том четвертий. Звучить протокол огляду історії хвороби полонених росіян, складеної в міськлікарні Щастя", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в травні 2015 року вони потрапили в полон в Луганській області та на камеру назвали себе діючими військовослужбовцями російської армії.

Александров і Єрофєєв звинувачуються у веденні агресивної війни, тероризмі і контрабанді зброї. Разом з тим, захист ГРУшники заявляє про тиск і тортури з боку слідства і вимагає визнати їх військовополоненими.

Нагадаємо, на попередньому засіданні в якості матеріалів у справі прокурори продемонстрували відеоролик програми "Шустер-лайв", в якій було показано інтерв'ю Єрофєєва і Александрова. Зважаючи на це, захист ГРУшників заявив, що клопотатиме про допит журналіста Савіка Шустера в якості свідка у справі.