ua en ru

Київ знову накрив смог

Київ знову накрив смог Фото: при задимленні рекомендується використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання

На їдкий дим скаржаться жителі багатьох районів столиці

У Києві в четвер вранці спостерігається густий смог і відчувається їдкий запах гару, передає кореспондент РБК-Україна.

На дим скаржаться жителі багатьох районів Києва, зокрема в північній частині столиці (Троєщина та Лісовий масив).

Крім того, запах гару присутній на південному заході, у Голосіївському та Святошинському районі.

Київ знову накрив смог

Фото (РБК-Україна): смог на Борщагівці

Як повідомили напередодні в КМДА, у зв'язку з горінням лісу між Броварами і Зазим'ям виникла ймовірність поширення продуктів горіння пожежі на деякі райони міста Києва.

Подробности относительно пожара под Киевом, со стороны броварской трассы, на территории дарницкого ЛПГ.Сгорело около 32...

Posted by Dmitriy Belotserkovets on 2 вересня 2015 р.

Фахівці рекомендували закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній і нічний час, а також обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров'я потрібно негайно звертатися до лікаря.

За словами радника глави МВС Зоряна Шкіряка, смог у столиці утворився в результаті аномальної вересневої спеки, через яку зайнялися ліс і трава в районі Зазим'я-Пуховки і Бородянському районі.

"Вчора рятувальники локалізували пожежу. Зараз триває проливка і гасіння тліючих пнів і деревини. Складність у тому, що вітер дуже слабкий, всього 3 м/с...Вже сьогодні, ближче до обіду-вечора все має розвіятися", - зазначив він.

Киів накрило густим димом. Спокійно! Панікувати та істерики не потрібно. Для цього немає жодних причин. Це природнє яви...

Posted by Зорян Шкиряк on 2 сентября 2015 г.

У той же час, у зв'язку із задимленням КМДА не рекомендувала сьогодні вести дітей в школи і дитсадки.

Пізніше столична влада вирішила призупинити навчальний процес у школах.

"Сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочений навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде припинено взагалі", - йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Нагадаємо, востаннє Київ накривав їдкий смог 26 серпня. Задимлення і запах поширилися практично по всьому місту. У ДСНС це пояснили горінням торфовищ в Ірпені.