ua en ru

За кожен вихідний день українська економіка втрачає 2,7 млрд грн, - Медведчук

Географія зниження зарплат в Україні ще раз підтверджує той факт, що не військові дії на Сході України стали основною причиною нинішньої економічної кризи, а неадекватна державна політика і невірний економічний курс. Про це у своєму блозі на сайті общественногодвижения "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадав, що найбільше знизилася реальна заробітна плата в Луганській (на 37,4%, якщо порівнювати з березнем 2014 р.), Чернігівській (на 28,5%) та Київській (на 27,7%) областях.

За даними Держстату, зазначає Медведчук, в березні 2015 р. середня номінальна заробітна плата штатних працівників в країні склала 3863 грн.

"Традиційно сама низька оплата праці у працівників пошти - 2 078 грн і у працівників сфери охорони здоров'я та надання соціальної допомоги - 2 473 грн. Середня зарплата у сфері освіти - всього 2 728 грн. Таким чином, більша частина бюджетників опинилися за межею бідності", - підкреслює він.

Політик нагадує, що в поточному році налічується 253 робочих дня, а неробочих - 112. "Може бути, для такої бідної країни, як наша, кількість вихідних кілька надлишково? Здається, питання недоцільності оголошення вихідними днів, наступних за суботою і неділею, якщо на них випадають святкові дні, вже не просто назріла, а, мабуть, перезріло", - упевнений він.

За словами лідера руху, кожен вихідний день для економіки означає втрату приблизно 2,7 млрд грн.