ua en ru

Катастрофа МН17: з'явились нові докази причетності російського військового

Катастрофа МН17: з'явились нові докази причетності російського військового Фото: уламки на місці катастрофи МН17 (Marcel Research flickr)

Журналісти отримали нові докази причетності російського військового Дубинського

Журналісти та міжнародні дослідницькі організації отримали нові докази причетності російського військового Сергія Дубинського ( "Хмурого") до катастрофи МH17, передає "Донбасс.Реаліі".

Так, на основі радіоперехоплення Служби безпеки України (СБУ), відео очевидців, висновків Міжнародної слідчої групи в точності вдалось відтворили маршрут російської зенітно-ракетної установки "Бук".

Крім того, зібрані журналістами відеодокази дозволяють стверджувати, що комплекс переміщався по контрольованій бойовиками території в сторону селища Первомайське, звідки і був зроблений постріл. Тим часом, в звіті слідчих докладно представлено перехоплення розмов учасників теракту.

Людина, яка дає вказівки про транспортування "Бука", на записах СБУ з'являється під позивним "Хмурий". Справжнє його ім'я - Сергій Дубинський. Спочатку радянський, а потім і російський військовий - полковник Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії. Крім того, на Донбасі Дубинський залишався чинним російським військовослужбовцем.

Відзначимо, що брат Дубинського - Роман не приховує, що його брат дійсно був російським військовим і воював на боці бойовиків в 2014 році. Крім того, він подвердив, що на записах СБУ зафіксований голос його брата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, "іспанськтй диспетчер", якого масово цитували російські ЗМІ на тему "український слід" у катастрофі літака рейсу MH17, стверджує, що отримав від Росії 48 тис. доларів.

Як відомо, 17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий пасажирський літак Boeing 777, загинули 298 осіб. У вересні 2016 року представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак був збитий ракетою з комплексу "Бук", привезеної з Росії в Первомайський район Донецької області, який вже знаходився під контролем терористів.