ua en ru

Катастрофа MH17: родичі жертв виграли суд проти Гіркіна

Катастрофа MH17: родичі жертв виграли суд проти Гіркіна Фото: катастрофа MH17 (flickr.com/jeroenakkermans)

Суд у США визначив суму компенсації родичам жертв катастрофи MH17

Родичі жертв рейсу MH17, який зазнав аварії влітку 2014 року на Донбасі, виграли суд проти російського бойовика Ігоря Гіркіна ("Стрєлкова"). Відповідні документи Окружного суду США по Південному округу штату Іллінойс отримала нідерландська телепрограма ZEMBLA.

Повідомляється, що родичі 25 жертв катастрофи MH17 звернулися до суду з вимогою компенсації. Судове провадження відкрили проти Ігоря Гіркіна, який на той момент був командиром бойовиків і "міністром оборони ДНР". Згідно з рішенням суду, сумарна компенсація родичам жертв трагедії повинна становити 400 млн доларів.

Також повідомляється, що шанс отримати компенсацію "дорівнює нулю", тому що Гіркін не з'явився на засідання суду, за зареєстрованому в Москві адресою його також не знайшли. Адвокати родичів жертв катастрофи заявили про намір просити арешту його майна.

Катастрофа MH17: родичі жертв виграли суд проти Гіркіна

Фото: рішення суду

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка Британії впевнена, що літак MH17 на Донбасі збили з російської зброї.

"Ми знаємо, і не маємо жодного сумніву, що російські військові надали і згодом вивезли назад ракетну пускову установку", - заявили в британській розвідці.

Boeing-777 "Малазійських авіаліній" збили над Донбасом 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Серед пасажирів було 80 неповнолітніх, в тому числі три малолітні дитини.

Міжнародна слідча комісія підтвердила, що саме РФ поставила сепаратистам "Бук", з якого був знищений літак. У відповідь на це в Міноборони РФ заявляли, що "жодні російські зенітні ракетні комплекси, і в тому числі" Бук ", російсько-український кордон ніколи не перетинали". Крім того в ЗМІ з'явилися відеозаписи перевезення "Бука" до ймовірного місця пуску.