ua en ru

Усі кандидати на держслужбу повинні призначатися лише за конкурсом, - заступник міністра юстиції

Усі кандидати на держслужбу повинні призначатися лише за конкурсом, - заступник міністра юстиції Фото: заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе

Він зазначив, що конкурсні комісії повинні бути відкритими

Заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе вважає, що усі держслужбовці різних рангів повинні призначатися лише за конкурсом, який повинен бути відкритим для громадськості. Про це він заявив сьогодні, 28 квітня, під час представлення в.о. начальника управління юстиції Львівської області Ярослава Жукровського, якого також вперше обрали за відкритим конкурсом.

"Я вважаю, що на державну службу ми нікого не повинні призначати без конкурсу.Те, що ми не змогли вибрати начальника, а призначили виконуючого обов'язки означає, що в нас не було багато інформації про кандидатів. Ми боялися припуститися помилки. В майбутньому такі конкурси у Львові та в інших областях також будуть оголошені", -розповів Гецадзе про нового очільника управління юстиції Львівщини.

Він зазначив, що конкурсні комісії повинні бути відкритими та прислухатися до думки громадськості.

"Найголовніше, щоб під час нових призначень у наших співробітників не було іншої мотивації, окрім як оцінити відповідь. Жодних телефонних дзвінків, родинних зв'язків, хабарництва", - наголосив заступник міністра юстиції.