ua en ru

Кадиров вивів чеченців з Донбасу після конфлікту з главою ДНР, - чеченський політик

Кадиров вивів чеченців з Донбасу після конфлікту з главою ДНР, - чеченський політик Фото: Рамзан Кадиров

Бойовики ДНР не пішли на обмін полоненими в аеропорту Донецька, щоб звільнити чеченців

Лідер Чечні Рамзан Кадиров після конфліктів з керівництвом ДНР вивів своїх найманців зі Сходу України. Про це в ефірі телепрограми "Теперішній час", яку спільно випускають "Радіо Свобода" і "Голос Америки" розповів чеченський політик у вигнанні Ахмед Закаєв.

"За тією інформацією, якою ми володіємо, це (висновок чеченців, - ред.) сталося кілька місяців тому, ще в розпал військових подій, які відбувалися в аеропорту під Донецьком. Чеченське підрозділ захопило одне з приміщень цього аеропорту. У підвалі вони опинилися в оточенні. Українські силовики зробили пропозицію обміняти їх на військовополонених. Чеченці, які були поза аеропорту, звернулися до Захарченка піти на цей обмін, той відмовив. В остаточному підсумку люди, які опинилися в оточенні, були знищені. Понад сорок осіб були доставлені в Чечню", - розповів Закаєв.

За його словами, рішення про виведення всіх чеченців з Донбасу було прийнято після конфлікту між людьми голови ДНР Олександра Захарченко і чеченцями, в результаті чого був убитий один чеченець.

Нагадаємо, в боях за Дебальцеве на боці бойовиків брали участь чеченські найманці.