ua en ru

У Кабміні пояснили, що стало "останньою краплею" для звільнення Коболєва

У Кабміні пояснили, що стало "останньою краплею" для звільнення Коболєва Фото: колишній голова правління " Нафтогазу "Андрій Коболєв(РБК-Україна / Віталій Носач)

"Останньою краплею" для звільнення голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва стала публікація звіту компанії за 2020 рік. Показники у звіті не відповідають тим, які НАК зобов'язався виконати згідно з фінансовим планом.

Про це заявив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков, йдеться в матеріалі РБК-Україна "Закадрове питання. Як і навіщо Кабмін змінив керівництво "Нафтогазу".

Як зазначив Демченков, замість запланованих 11,5 млрд гривень прибутку "Нафтогаз" закінчив рік з 19 млрд гривень збитків.

У компанії пояснили, що це пов'язано, перш за все, з економічною кризою в усьому світі і низькими цінами на газ минулого року. Також до рекордних показників зросли суми боргів за ресурс, який відпускався в рамках спецзобов'язань. При цьому, можливо, головним стала не можливість записати собі в актив доходи від транзиту після анбандлінгу"Нафтогазу". Тепер за це відповідає незалежний оператор.