ua en ru

Кабмін завтра розгляне звіт щодо діяльності Гордієнко на посаді голови ДФІ

Кабмін завтра розгляне звіт щодо діяльності Гордієнко на посаді голови ДФІ Наталія Севостьянова

Кабінет міністрів України завтра, 4 квітня, розгляне звіт щодо діяльності Миколи Гордієнка на посаді голови Державної фінансової інспекції України (ДФІ). Про це заявила заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підбиваючи підсумок, ми вважаємо, що для даної комісії буде доцільним звернутися за всіма встановленими фактами правоохоронні органи України для того, щоб винні особи були притягнуті до відповідальності. А цей звіт комісії буде розглянуто на завтрашньому засіданні уряду, після чого він буде оприлюднений", - заявила Севостьянова.

За словами Севостьянової, за фактом буде прийнято рішення про передання усіх цих матеріалів у правоохоронні органи. "Але по більшості фактів вже розпочато кримінальне провадження або генеральною прокуратурою або МВС. Щодо виконання доручень прем'єр-міністра України комісія прийшла до наступного висновку: зазначені дії Гордієнка Миколу Григоровича щодо не забезпечення виконання ДФІ доручень прем'єр-міністра України свідчать про неналежне виконання Гордієнко Миколою Григоровичем своїх посадових обов'язків і вони є такими, які можуть нанести шкоду охоронюваним законом інтересам держави і вимагають додаткової перевірки правоохоронними органами", - додала вона.

Також, за словами Севастяновою, Гордієнко вказав не правдиві відомості у своїй декларації про доходи за 2013 рік. Зокрема встановлено, що Гордієнко проживає з колишньою дружиною, майно якої потребує окремої перевірки.

"Згідно із законодавством, Гордієнко повинен був декларувати майно своєї співмешканки, зокрема ряд земельних ділянок загальною площею 0,5 га, нежитлові приміщення у центрі столиці, будинок під Києвом, корпоративні права та кілька машин VIP-класу", - зазначили в Мін'юсті.

Нагадаємо, глава Держфінінспекції Гордієнко самоусунувся від виконання обов'язків.