ua en ru

Кабмін виділить по 200 тис. грн сім'ям загиблих при пожежі на нафтобазі під Васильковом

Кабмін виділить по 200 тис. грн сім'ям загиблих при пожежі на нафтобазі під Васильковом Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Всього ДСНС на ліквідацію пожежі буде виділено 47,7 млн грн

Кабінет міністрів України виділить по 200 тис. грн сім'ям загиблих при пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафти" у Васильківському районі Київської області. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні вносимо рішення по державному фонду", - зазначив Яценюк.

Так, для ДСНС передбачені кошти в сумі 47,7 млн грн, на фонд допомоги сім'ям загиблих у пожежі на нафтобазі передбачається виділити 200 тис. грн кожній сім'ї загиблого і 80 тис. грн кожному потерпілому.

Крім того, Яценюк доручив забезпечити курортно-санаторне лікування працівникам ДСНС, які брали участь у гасінні пожежі.

"В обов'язковому порядку передбачити кошти на санаторно-курортне лікування 300 співробітників ДСНС - пожежників та на придбання нової техніки. Там згоріли дві машини, взагалі треба оновити парк. Ми вже оголосили тендер на 200 мільйонів гривень на придбання нових пожежних машин, ще додатково треба купити, по специфікації, яка визначена ДСНС, плюс паливно-мастильні матеріали і обов'язково піна, тому що з'ясувалося, що у нас ще були проблеми з піною, довелося тягнути піну з інших областей України", - заявив прем'єр, звертаючись до голови ДСНС Миколі Чечеткину.

Нагадаємо, вчора секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що всього під час пожежі загинуло 5 осіб.

Сьогодні рятувальники в результаті пінної атаки загасили один з гарячих резервуарів і виявили ще одне тіло.